top of page
Search

Γνωρίστε το pilates



Το Pilates αποτελεί μια μορφή γυμναστικής που στοχεύει στην ενδυνάμωση του σώματος και κυρίως του κορμού, συμβάλλοντας στη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης. Με το Pilates επιτυγχάνουμε τη συνεργασία του νου και των μυών και κατ’ επέκταση έχουμε καλύτερες νευρομυϊκές προσαρμογές

Μερικά από τα σημαντικότερα ωφέλει που θα σου προσφέρει το Pilates, είναι τα εξής:

- Ενδυναμώνει το κέντρο και βελτιώνει την ισορροπία. Συγκεκριμένα ενδυναμώνει τον εγκάρσιο κοιλιακό μυ, το κέντρο μας, με αποτέλεσμα να χαρίζει έναν δυνατό και ευθυτενή κορμό και φυσικά καλή ισορροπία.


- Βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος και στην τόνωση των μυών. Αν υπάρχουν μυοσκελετικά προβλήματα όπως είναι η κύφωση, η λόρδωση, τότε το Pilates είναι η ιδανική γυμναστική που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά.


- Βελτίωση αναπνοής. Επικεντρώνετε στην σωστή αναπνοή. Μετά από κάθε μάθημα αισθανόμαστε ευεξία και ένα συναίσθημα χαλάρωσης.


- Βοηθάει στη συγκέντρωση και στην ανακούφιση από το άγχος.


- Πρόκειται για πλήρη προπόνηση. Γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.


Το Pilates μας διδάσκει να ελέγχουμε τις κινήσεις του σώματος. Οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ ακριβείς και ποτέ απότομες. Αναζητούμε τον έλεγχο του κέντρου βάρους μας και ενισχύουμε την μυϊκή δύναμη του σώματος έτσι ώστε να βελτιώσουμε καθημερινά τη στάση μας. Επιπλέον βελτιώνεται το καρδιαγγειακό σύστημα.

Στο γυμναστήριο μας μπορείτε να βρείτε προγράμματα Pilates mat και Reformer ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του ακουσμένου με την καθοδήγηση της Γυμνάστριας Μαρία Κολιού

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα 97785360 , 99114724











89 views
bottom of page